PDC Masterclass

Op maat van winnaars

Ondernemer zijn, dat is permanent groeien, de beste inzichten combineren en altijd werken aan een stap voor op de rest. Dat de jonge finalisten van JCI Award dit heel goed weten, wordt ieder jaar meer dan duidelijk tijdens de provinciale voorrondes. Om de groei die hen tot in de finale bracht exponentieel verder te zetten, slaan Degroof Petercam, Cresco Law en Paquay & Associates de handen in elkaar voor een reeks masterclasses. Hier geen tien geboden voor een succesvol parcours, wel een minutieuze analyse op vlak van financiën, recht, strategie en het sturen van een groeibedrijf. Al meer dan 16 jaar is Paquay & Associates het klankbord voor de genomineerden van de JCI Award.

Delen van de som

Ontdek hieronder de bedrijven achter de masterclass, lees hoe zij jouw toekomst kunnen vormen. Jouw verder groei is de uitkomst van hun expertise in financiën, recht en strategie.

Degroof Petercam

Tijdens de masterclass van Degroof Petercam ontwikkelen de deelnemers expertise over kredieten, corporate finance en estate planning. Jonge bedrijven bevinden zich na een periode van sterke groei namelijk vaak op een ongemakkelijk kruispunt: de weg ligt open om naar het volgende niveau te evolueren, maar de financiële reserve ontbreekt nog om die stap ook werkelijk te zetten. Het verwerven van externe fondsen is daardoor van onschatbaar belang voor zij die het groots zien. Degroof Petercam zal daarom de relevante procedures samen met alle do’s-and-don’ts behandelen en een best practise voorstellen, afgestemd op de identiteit van het bedrijf. Daarnaast zullen de deelnemers tijdens de masterclass inzichten verwerven in de obstakels die een fusie of overname met zich meebrengen en worden alle geheimen van onze fiscale wetgeving aan het licht gebracht.

Ondernemers kunnen dankzij deze Masterclass niet enkel de financiële gezondheid van hun bedrijf zelf op peil houden, ze zullen in staat zijn om een bron van zorgen om te vormen naar een driver voor de toekomst.


Cresco Law

Tijdens de masterclass gidst Cresco Law de deelnemers doorheen het kluwen van wetgeving omtrent vennootschappen, fusies en overnames. 

Ook houden ze de huidige juridische werkwijze onder de loep om mogelijke problemen aan het licht te brengen. Daarnaast focust Cresco zich op onderhandelingen, zowel op vlak van overnames als tussen de aandeelhouders zelf. 

De masterclass vertrekt telkens van concrete dossiers uit het verleden zodat de abstracte wetgeving een behapbare vorm krijgt.

Paquay & Associates

Tijdens de masterclass van Matty Paquay verwerven deelnemers inzicht in het efficiënt aansturen van hun personeel. Een bedrijf met vijf werknemers vereist een andere aanpak dan een met vijftig of zelfs vijfhonderd werknemers. In de praktijk blijkt de sturing niet altijd evenredig te evolueren met het personeelsaantal en heeft een ondernemer na een periode van (grote) groei niet altijd de juiste aanpak wat betreft de omgang met zijn werknemers. Er gaat bijvoorbeeld veel tijd verloren aan de vele vragen die een groter team ongetwijfeld met zich meebrengt terwijl de boodschappen en opdrachten niet altijd meer op de meest efficiënte of zelfs correcte manier tot bij de eindverantwoordelijke geraken. Hierdoor komen de CEO-taken van de ondernemer  in het gedrang en werkt hij/zij vaak niet meer aan maar in het bedrijf. 

Paquay & Associates concentreert zich tijdens de masterclass op de sturing door de ondernemer en rijkt methodes aan om ook bij een grotere werkkracht op een efficiënte manier met het personeel om te gaan. Met minder tijd meer sturen, is de kern. Zo blijft er meer tijd over om aan de strategie voor de toekomst te werken.

 
 
 INTERESSE

Deelnemen?

Meld je aan voor een masterclass via e-mail. 

Deze masterclass is exclusief voorbehouden voor geselecteerde ondernemers en de finalisten van JCI-awards.
Bent u geïnteresseerd om aan een vergelijkbare masterclass deel te nemen, mail dan naar info@paquay-group.com. ​


Begin uw reis naar betere zaken