De Groeiparadox

Dit boek is het startblok voor gezonde groei in een hogere versnelling!

Koop het boek hier

ONDERNEMEN IS ALS SEKS IN DE JAREN '50.

Er wordt van alles van u verwacht, maar niemand vertelt u wat u precies moet doen. En zelf wilt u het ook niet vragen. Dus leert u maar al doende. Met vallen en opstaan. Met een snelgroeiend bedrijf gebeurt dat zo vaak dat een ondernemer de indruk krijgt dat hij niets anders meer doet dan recht klauteren. Een overvolle agenda die u niet afgewerkt krijgt, medewerkers die te pas en te onpas aan uw mouw trekken, steeds meer werk terwijl u toch extra personeel hebt aangeworven, sales en marketing die niet samen door één deur kunnen, en nauwelijks tijd om na te denken over de toekomst en richting van uw bedrijf.

Het zijn maar enkele symptomen die Bart Lodewyckx telkens opnieuw ervaart bij de vele groeibedrijven die hij als gedelegeerd bestuurder van UNIZO dagelijks bezoekt. Daarom besloot hij om samen met Matty Paquay, adviseur van groeibedrijven, dit boek te schrijven. Want Matty kent het fenomeen van groeipijnen als geen ander. Hij beschrijft ze in zijn theorie: als een onderneming sterk gaat groeien, heeft ze de neiging zichzelf af te remmen.

Daar kan u echter iets aan doen, en dit boek helpt u daarbij.

Ontdek het boek


 
 

In elf hoofdstukken legt Matty in heldere taal uit wat de meest voorkomende groeipijnen zijn en hoe u ze kunt aanpakken. Overtuigende waarheden worden ontkracht, mythes doorgeprikt. Dit boek identificeert de problemen, legt ze uit en biedt oplossingen. Elk bedrijf heeft immers de potentie om een groeibedrijf te worden. En er een te blijven.

Lees het boek

Waarom elke groeiondernemer dit boek moet gelezen hebben.

Tenzij een ondernemer er bewust voor kiest om op een bepaald ogenblik niet meer te groeien, worden bedrijven die het goed doen groter. Tot zover is er niet echt een probleem. Althans, dat lijkt zo.

Want net als een opgroeiende puber die zijn kleren ontgroeit, zijn het organisatiemodel, het personeelsbeleid en wellicht andere aspecten van de bedrijfsvoering ook te klein geworden. Alleen ziet u dat aan het hoofd van een organisatie lang niet altijd. Gewenning is hier de grote boosdoener. Dat de problemen heel geleidelijk groter worden helpt ook niet. In het begin doet iets een beetje pijn, maar dat verdraagt u. U raakt eraan gewoon. Geleidelijk aan worden de problemen groter. Maar altijd traag genoeg om er gewoon aan te worden.

HET BOEK HELPT OM DIE GEWOONTES TE DOORBREKEN.

Het boek doet dit op een bijzondere en systematische manier:

Voor 10 belangrijke groeipijnen (één in elk hoofdstuk) analyseren Matty en Bart eerst de symptomen. Wat zijn de vaak voorkomende problemen? Lezers bevestigen dat dit eerste deel in elk hoofdstuk verbijsterend herkenbaar is. Problemen waarvan ze dachten dat alleen hun onderneming er mee kampte, blijken zo vaak voor te komen dat er nu zelfs een boek over bestaat.

In een tweede deel wordt de onderliggende oorzaak van die symptomen of pijnen gezocht. Van nature heeft iedereen de neiging om de pijn te bestrijden, daar waar eigenlijk de oorzaak moet worden gevonden.

In elk derde deel geeft Matty vanuit zijn praktijkervaring een aantal benaderingen en methodes om die oorzaken weg te nemen.


VOOR WIE IS DIT BOEK BEDOELD?

Dit boek is bedoeld voor groeiondernemers.
Voor bedrijven die groei realiseren, maar te vaak met de handrem op. Dit boek toont u niet alleen waar de waarschuwingslampjes staan die verwittigen voor de opgetrokken handrem, het is ook een nuttige handleiding om de rem(men) af te zetten.

Is dit dan alleen voor bedrijven die willen groeien?

Nee. Bedrijven die de intrinsieke groeikracht niet hebben, zullen met dit boek geen groei realiseren. In dat geval gaat alleen de efficiëntie omhoog.

quotes

Wat andere zeggen
over het boek

Geïnteresseerd?

Join the community en koop het boek

ons boek

Op maat van ondernemers


        MET PRAKTISCHE TIPS EN OPLOSSINGEN 

              Een boek waar u mee aan de slag kan.

        OOK VOOR WIE WEINIG TIJD HEEFT

              Elk hoofdstuk leest als een boekje op zich.

        VERDERE OPVOLGING MOGELIJK

              Praktische opvolgingstrajecten beschikbaar.

Begin uw reis naar betere zaken